Uslovi kupovine

Poštovani korisnici,

 

Internet prodavnica www.nautikaonline.rs, je informacioni sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda korisnicima. Korisnik je osoba koja koristi ovaj sistem, odnosno kupac u Internet prodavnici  www.nautikaonline.rs. Kada posetite sajt Nautika Online i prilikom svake Vaše kupovine, važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove kupovine koje ćemo vam detaljnije predstaviti u daljem tekstu. Molimo vas da ih pažljivo pročitate.

 

Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

 

Da bismo bili u mogućnosti da uspešno obradimo Vašu narudžbinu, potrebno je da nam pružite određene podatke kao što su Vaše ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da Vas obavestimo o trenutnom statusu Vaše narudžbine. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica i omogućili vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika. Svi podaci kоје navedete prilikom registracije smatraju se poslovnom tajnom i tako dobijene informacije koriste se isključivo za potrebe dovršavanja porudžbine. Registracija је standard u Internet kupovini i preduzima se radi zaštite posetilaca. Podaci kојi se upisuju prilikom registracije su zaštićeni i neće biti ustupani trećim licima niti publikovani. Informacije o novostima, newsletters i slično, dostavljaju se isključivo licima kоја su se prijavila na listu za prijem ovakve pošte.

 

Opis proizvoda

 

Internet prodavnica www.nautikaonline.rs, garantuje za kvalitet i poreklo svojih proizvoda. Proizvodi na sajtu www.nautikaonline.rs su originalne robne marke. Svi proizvodi se nabavljaju direktno od proizvođača ili od jedinih ovlašćenih distributera koji se snabdevaju neposredno od proizvođača.

Nautika Online nastoji da sve proizvode na sajtu opiše što je tačnije moguće. Proizvodi su predstavljeni po brendovima i kategorijama. Proizvodi su predstavljeni tekstom i prikazani fotografijom. Fotografija proizvoda koji predstavlja grupu Vam može poslužiti kao osnovna informacija o izgledu proizvoda. Napominjemo da je fotografija proizvoda data informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja o proizvodu možete nas kontaktirati. Ako proizvod koji ste preuzeli ima neki nedostatak, pružamo Vam mogućnost zamene proizvoda ili povrata.

 

Cene proizvoda

 

Sve cene prikazane na našem sajtu su iskazane u dinarima, sa uračunatim PDV-om, bez troškova transporta. Obavezujemo se da vam proizvod isporučimo po ceni o kojoj ste informisani prilikom potvrde vaše narudžbine i sve eventualne izmene cena konkretnih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrednost Vaše kupovine.

Zavisno od konačne vrednosti Vaše narudžbine, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cenu ili dodatno obračunati. Za više informacija o troškovima transporta, molimo Vas pogledajte odeljak Informacije o dostavi.

 

Pakovanje proizvoda

 

Proizvode koje naručite putem sajta www.nautikaonline.rs upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje).

 

Način preuzimanja

 

Robu koju ste naručili na sajtu www.nautikaonline.rs možete preuzeti na sledeće načine:

  • Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;
  • Na drugoj adresi: ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije, možete to naglastiti prilikom kreiranja narudžbine.

VAŽNA NAPOMENA! Preporučujemo vam da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko primetite nepravilnosti na samom artiklu, dostavljeni artikal vratite po kuriru.

Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure Vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

 

Reklamacije

 

Osnovni nam je cilj da sa Vama ostvarimo odnos poverenja i pružimo Vam usluge u svemu prema Vašim željama i potrebama. Kupac koji je u svemu zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj. Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će Vaš prigovor biti rešen u skladu sa važećim zakonskim normama.

Nautika Online ne garantuje isporuku za nepotpune i netačne porudžbine. Gаrantujemo povraćaj novca ili zamenu proizvoda, ukoliko se proizvod isporuči na bilo којi način oštećen, као i u slučaju da smo vаm poslali proizvod којi nistе naručili. Reklamacije prihvatamo u roku od 24 časa od dana prijema pošiljke. U slučaju reklamacije kupac je dužan da pošiljku vrati trgovcu o svom trošku. Povraćaj novca/zamena vrši se po prijemu vraćenog proizvoda i nakon odobravanja reklamacije. Zа sve dodatne informacije možete nas kontaktirati.

 

Povrat robe

 

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

  • Ustanovite da vam je greškom internet prodavnice www.nautikaonline.rs dostavljen proizvod koji niste naručili
  • Ustanovite da vam je greškom internet prodavnice www.nautikaonline.rs pored proizvoda koji ste naručili, dostavljen i fakturisan i proizvod koji niste naručili

imate pravo da vratite sporne proizvode, a mi ćemo Vam vratiti Vaš novac ili proizvod zameniti za drugi proizvod, po Vašoj želji.

Uslovi pod kojima ćemo Vam omogućiti povrat na ovaj način su sledeći:

  1. Roba koju nam vraćate mora biti neotpakovana i nekorišćena;
  2. Od dana kada vam je roba isporučena nije proteklo više od 14 dana (računajući i neradne dane);
  3. Upakovali ste proizvod pre transporta na adekvatan način koji umanjuje opasnost od njegovog oštećenja tokom transporta;
  4. Uz proizvod ste priložili sva dokumenta koja su vam predata prilikom isporuke (gotovinski račun, otpremnica i sl);
  5. Nautika Online je potvrdila prijem pošiljke koja ispunjava uslov za povrat novca.

VAŽNE NAPOMENE!

Internet prodavnica www.nautikaonline.rs, nije odgovorna za oštećenja koja nastanu zbog toga što artikle koje želite da vratite niste na odgovarajući način upakovali pre transporta. Moguće je da će nam proizvod usled toga biti dostavljen kao oštećen i nećete moći da ostvarite svoje pravo na jednostrani raskid i povrat novca. Molimo Vas da zato na adekvatan način upakujete proizvode koje želite da vratite.

U skladu sa zakonskim normama, dužni ste da snosite troškove povrata.

 

Promene opštih uslova

 

Internet prodavnica www.nautikaonline.rs, zadržava pravo da sve gore navedene uslove promeni.

O svim izmenama ovih opštih uslova poznati korisnici će biti obavešteni putem njihove registrovane e-mail adrese. Smatra se da su korisnici upoznati sa promenama opštih uslova prilikom svake sledeće porudžbine, nakon slanja obaveštenja.

Samim korišćenjem neke naše usluge, kao i kupovinom proizvoda na ovoj stranici, Vi automatski prihvatate naše uslove poslovanja i saglasni ste da ih poštujete.

U slučaju da Vam naša pravila ne odgovaraju ili se sa njima ne slažete u potpunosti, molimo Vas da ne koristite ovu stranicu.

Sav materijal sa sajta www.nautikaonline.rs ne može biti kopiran i korišćen u bilo koje druge svrhe i na bilo koji način bez prethodne dozvole odgovornog lica.

Svako neovlašćeno korišćenje materijala sa web sajta može prekršiti zakone o autorskim pravima, intelektualnoj svojini, zaštitnim znacima i drugim zakonima.

Ukoliko sajt ne koristite po svim lokalnim, republičkim zakonima Republike Srbije i predstavljate se lažnim imenima ili podacima, Nautika Online ima sva prava da ukine, privremeno obustavi ili modifikuje Vaš nalog ili pristup web sajtu ili delovima web sajta bez prethodne najave.

 

Hvala Vam na ukazanom poverenju.